Home

Weer even een kort berichtje!

Afgelopen weekend heerlijk rustig aan gedaan. Alleen zaterdagmiddag en zondagochtend op pad gegaan met Elke. Zaterdag hebben we onze taxichauffeur James gevraagd ons naar Zomba Plateau te rijden. Hier vroegen wij een gids of hij ons de watervallen en twee uitkijkpunten kon laten zien. 3,5 uur verder maar wel een supermooi uitzicht gehad en natuurlijk de watervallen gezien!

Zondagochtend zijn we om half 7 opgestaan om een kerkdienst bij te wonen. Heel de kerk zat bomvol met Malawianen, inclusief wij twee blanken. Een kerkdienst bestaat hier vooral uit heel veel zingen en bidden. Heel bijzonder om een keer meegemaakt te hebben.

Alweer op de helft!

Image

De tijd vliegt voorbij. Alweer op de helft van dit grote avontuur. Het begint nu pas echt tot me door te dringen dat ik gewoon in Afrika zit. Dat ik de mensen hier heel erg blij maak en dat ik ook nog kan genieten van de mooie natuur!

Afgelopen weekend was echt super!
Op zaterdag hebben we een bootsafari over de rivier van Liwonde National Park gedaan. Heel veel hippo's (nijlpaarden), olifanten en krokodillen gezien op soms maar 10 meter afstand. S' avonds op het dek van de boot waar we op sliepen onder de mooiste sterrenhemel ooit gelegen.

Zondag gingen we op jeepsafari. Met z'n 20'en stapten we in een open jeep met zebra print om door Liwonde National Park te rijden. Daar zagen we nog apen, waterbokken en impala's.

Wat een verschil!

Wauw, wat een verschil met het leven in Nederland! Zoveel armoede. Kindjes in kapot gescheurde kleertjes helemaal onder de smurrie, poepen en plassen boven een gat en douchen met een teiltje water.

De afgelopen dagen zijn behoorlijk zwaar geweest. Aanpassen aan de cultuur en aan de mensen. Overal waar je loopt word je aangesproken en nagekeken. Azungu, Azungu! (blanke, blanke) How are you? What's your name?

Op het project Yodep zijn we vooral bezig met huisbezoeken doen, kindjes bezoeken die besmet zijn met HIV Aids, naar de childrens corner gaan in arme dorpjes en bijvoorbeeld gister hebben we Engelse les gegeven aan een gehandicapte man van 30. Heel mooi om te doen.

Samen met Elke, Mandy en Karin zitten we in een vrijwilligershuisje midden in Thundu Village, een heel arm dorpje in Zomba. Overdag hebben we een huismoeder die voor ons kookt en schoonmaakt en s'avonds twee bewakers met hele grote kapmessen.

Have less, do more, be more

Nog een kleine twee weken en dan gaat het avontuur beginnen.

YODEP, Youth Development and Productivity. Een project in het armste land van Afrika, Malawi. Yodep brengt tieners door middel van sport en spel samen, om zo hun individuele talenten te ontwikkelen. Ze bieden hulp aan kwetsbare mensen door te voorzien in onder andere voedsel en onderwijs.

Samen met Elke en nog 6 andere meiden gaan we ons steentje bij dragen en helpen op dit project. Een maand in het armste land van Afrika de mensen daar helpen maar natuurlijk ook de mooie kanten van het land ontdekken.

De prikken zijn gehaald, de vlucht is geboekt en mijn koffer staat al klaar dus over twee weekjes op naar Malawi!

Alle berichten

Martine de Snaijer

Name: Martine de Snaijer
Leeftijd: 26

Was vrijwilliger bij YODEP van 29 jul 2013 tot 23 aug 2013